Digitale Vaardigheden Regeling









We leven in een steeds complexere maatschappij. Digitalisering speelt daarbij een belangrijke rol. Om volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij moet iedere burger een bepaald niveau van digitale vaardigheden beheersen.


Zonder digitale vaardigheden is het bijna onmogelijk om contact met de overheid en nutsbedrijven te hebben, te studeren of informatie op te zoeken. Daarnaast wordt de complexiteit van de gevraagde digitale handelingen groter. In de toelichtingen is aangegeven welke digitale vaardigheden nodig en mogelijk zijn. Digitale hulpmiddelen en mogelijkheden zijn onvermijdelijk geworden.


De Standaarden en Eindtermen Digitale Vaardigheden zijn beschreven in relatie tot Nederlandse taal en rekenen en corresponderen tevens met de niveaus van het Nederlandse Kwalificatiekader.



Dit is de wettelijke standaard voor het onderwijs in taal en rekenen
en digitale vaardigheden in Nederland.



De doelstelling is om volwassenen alle benodigde (taal-, reken- en digitale) basisvaardigheden te laten beheersen, zodat zij optimaal
kunnen leven en meedoen in de samenleving.














Extra:



Op deze kennissite maak je een goede start met je digitale vaardigheden en kun je met deze basistraining als zorgverlener aan de slag met het verbeteren van je digitale vaardigheden. Hoe digitaal vaardiger jij bent, hoe meer tijd je voor je cliƫnt hebt en hoe prettiger je werkt.