WikiHow








Programmeren is erg leuk en bovendien ontzettend nuttig. Je bent creatief bezig en daarnaast creëer je ook nog eens nieuwe carrièremogelijkheden. Als je wilt leren programmeren op de computer, lees dan de handleiding hieronder waarin uitgelegd wordt welke hulpmiddelen je kunt gebruiken en wat je moet leren.



Wil je een expert worden op het gebied van computers, dan houdt dat in dat je heel breed computers van binnen en van buiten kent. Je hebt daar tijd en toewijding voor nodig. Ben je eenmaal een expert geworden, dan is de oplossing van algemene en meer specifieke problemen met de computer voor jou geen enkel probleem meer!



De huidige gemeenschap van deskundige programmeurs en virtuozen op het gebied van netwerken is tientallen jaren geleden ontstaan vanuit de eerste experimenten met computers die met elkaar verbonden werden en ARPAnet. De leden van deze cultuur waren de eerste "hackers". Tegenwoordig wordt hacken geassocieerd met inbreken in computersystemen, maar de hack-cultuur is veel complexer en moralistischer dan de meeste mensen weten. Leer de basistechnieken van het hacken, leer hoe je denkt als een hacker en leer hoe je respect verdient binnen de gemeenschap. Dit artikel is alvast een introductie in de complexe wereld van het hacken.













WikiHow - Je computer gebruiken (Link)

Er is veel dat je kunt doen met een computer. Computers zijn eenvoudiger geworden door de jaren heen, en je kunt binnen enkele minuten al aan de slag gaan. Van het instellen van je nieuwe computer, veilig surfen op het internet en het installeren van je favoriete programma's, de artikelen kunnen je helpen om je computer te gaan gebruiken als een echte pro.


WikiHow - Je computer opstarten vanaf een USB stick (Link)

Een opstartbare USB-stick kan een bijzonder handige tool zijn voor het onderzoeken van een computer. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te maken en te gebruiken. Lees dit artikel voor een volledige handleiding.


WikiHow - Computers & Elektronica (Link)

Besturingssystemen, Beveiliging & Hacken, Computers, Gaming, Hardware, Internet, Netwerk, Onderhoud & Reparatie, Programmeren etc.


WikiHow - Knippen en plakken (Link)

De functies 'knippen' en 'plakken' behoren tot de basisbeginselen van het werken met een computer. Als je eenmaal weet hoe dat moet wordt het een stuk makkelijker om tekstdocumenten te bewerken, bestanden te beheren en om foto's te delen. In dit artikel laten we verschillende technieken zien om te knippen en te plakken.




Extra links:
WikiHow - Controleren welke versie van Windows je hebt
WikiHow - Linux




WikiHow - Een huis schoonmaken (Link)

Je huis schoonmaken lijkt iets heel vanzelfsprekends, maar als je er eens goed over nadenkt weet je misschien niet waar je moet beginnen. Hoe maak je een toilet echt goed schoon bijvoorbeeld? Wij maken er een gestroomlijnd proces van zodat het een makkelijk en bevredigend klusje wordt. Als je eenmaal bezig bent wil je niet meer ophouden voordat je huis piekfijn in orde is.